vrijdag 28 oktober 2016

EINDE in zicht: GULDENROEDE


Het is KLAAR met de grote bos GULDENROEDE, het einde is in zicht gekomen. Na een overweldigende gele bloemenzee die als nectar-station functioneerde zijn de inmiddels bijna verhoutte stelen afgesneden.

Sommigen beweren dat je de GULDENROEDE in het voorjaar moet afsnijden, anderen beweren dat het zowel in het najaar als in het voorjaar kan. Wij snoeien ze al jaren rond deze tijd. En de zomer erna was daar altijd weer een overweldigende gele bloemenzee. Voor ons was dat dus "het bewijs" dat het prima kan in het najaar.

Voorheen legden wij de bos met takken in een hoek van de tuin neer. Om zodoende een schuilhaag en winteronderkomen te creëren voor luie wintergasten :-)

Dit jaar ruimen we de boel grondig op. Dat heeft meer te maken met onze toestand, we willen de tuin momenteel ietwat netter houden dan anders.

Toch is het wel een beetje een treurig gezicht; van een tuin met grote wuivende pluimen naar een tuin die "kaal" is :-( Maar... met de wetenschap dat ze terug komen. En wel in grote getale. Wees daar maar zeker van bij de GULDENROEDE!

LIEFS vanuit ons KLEINE GRONINGSE HUISJE...