donderdag 20 oktober 2016

HERGEBRUIK; kleding en oude stoffen


In het kader van RECYCLING, HERGEBRUIK & MILIEU... Kennen jullie misschien "THERMO-KLEDING"? Het wordt vaak verkocht als de ideale ski-onderkleding. Je draagt de shirts en leggings onder je skipak om het lekker warm te houden tijdens de wintersport.

De vrouw des huizes werkte de afgelopen jaren ook in de winter vaak op het land, daar waar de ijzige wind het behoorlijk guur kon maken. THERMO-KLEDING bleek de uitkomst om het op dergelijke koude plekken warm te houden :-)

In de loop der tijd zijn er wat shirtjes versleten. De binnenkant van deze kleding heeft een zachte kant. En juist deze kant is heel goed bruikbaar om stofvangers / stofdoeken van te maken. Deze kant trekt het stof als het ware aan, het lijkt bijna wel een statische werking. Dus... deze oude kleding wordt hergebruikt om er vervolgens mee schoon te maken!

En het werkt zo goed, als je "dit" eenmaal hebt ontdekt wil je nooit geen andere "lappen" meer duur betalen om je stof mee te vangen :-)

Sowieso krijgen oude stoffen, vlekkerige tafelkleden en meer hier meestal wel een tweede leven. Doen jullie ook aan HERGEBRUIK van kleding en oude stoffen?

LIEFS vanuit ons KLEINE GRONINGSE HUISJE...