woensdag 26 oktober 2016

POMPOENMOES met chili con carne


Wij zijn hier dol op chili con carne. Hieronder staat een voortreffelijk recept hoe wij het hier regelmatig eten. Sowieso is de hele website van deze inspirerende vrouw de moeite waard om eens aandachtig te bekijken. De heerlijke recepten doen een mens watertanden... :-)

http://uitpaulineskeuken.nl/2012/11/chili-con-carne.html

Maar wij hebben tijdens de POMPOENTIJD een verandering aangebracht in de traditionele manier van chili con carne bereiden. Door een vaste vlezige POMPOEN (butternut of red kuri) zo'n 15 minuten te stoven in een bodempje water wordt deze snel zacht en gaar. Pureer het geheel tot een zijdezachte gladde moes. Breng de moes op smaak met wat chilipeper en een snuf zout. Voeg de op smaak gebrachte POMPOENMOES vervolgens toe aan de reeds bereide chili con carne. Het eindresultaat is een dikke overheerlijke zoet/pittige saus met peulvruchten.

Wij eten dit gerecht ook vaak met tuinbonen of doperwten uit de moestuin (vriezer) in plaats van met chilibonen. Dat smaakt trouwens ook heel goed :-)

LIEFS vanuit ons KLEINE GRONINGSE HUISJE...