vrijdag 4 november 2016

Verse KRUIDEN; MUNT


Wat een rijkdom! We hebben nog verse KRUIDEN in ons bed met KRUIDENPLANTEN. Ze zijn nog niet omgekomen door een koud nachtje. Ja... want dat heb je in deze tijd. Vooral de heldere nachten met een overweldigende sterrenhemel zijn een groot gevaar. In dit soort nachten daalt de temperatuur namelijk het hardst. En daar houden KRUIDEN niet zo van...

Momenteel genieten we nog veelvuldig van verse MUNT door er thee van te trekken. Het smaakt verfrissend en is heilzaam voor het lichaam + bij verschillende kwaaltjes gemakkelijk extra in te zetten...

*VERSTERKING IMMUUNSYSTEEM*
Het immuunsysteem wordt versterkt door de antioxidanten en waardevolle voedingsstoffen als kalk en fosfor + vitamine B (kleine hoeveelheid), C, D, en E.  

*GRIEP - VERKOUDHEID*
Als je verkouden bent; MUNTTHEE is de ideale slijm-oplosser! Ook heeft MUNT een anti-bacteriële werking als het gaat om ontstekingen met bacteriën aan de luchtwegen. Ook is het een prima KRUID om een stoombadje mee te maken. De chemische middelen die hier normaliter voor gebruikt worden zijn vaak juist irriterend voor de slijmvliezen. Dat is bij MUNT niet het geval!

*VERSTOPPING - MAAGKLACHTEN*
De gehele spijsvertering vaart wel bij een kopje MUNTTHEE. Van verstopping tot winderigheid. Ook schijnt het maagklachten (kramp) te verminderen.  

*ONTGIFTING*
Veel mensen drinken MUNTTHEE tijdens een bezoek aan de sauna; het zou een ontgiftende uitwerking hebben.

*HOOFDPIJN*
Ook worden bepaalde vormen van hoofdpijn minder door het drinken van MUNTTHEE.

*ONTSPANNING*
Zelfs de geur van MUNTTHEE schijnt een ontspannende uitwerking te hebben. Het verminderd het stresshormoon cortisol.

*NEERSLACHTIGHEID*
Tijdens het drinken van MUNTTHEE wordt er een geringe hoeveelheid serotonine afgegeven aan de hersenen. Dit heeft een positieve invloed op je gemoedstoestand.  

*GEHEUGEN*
Het drinken van MUNTTHEE heeft een gunstige uitwerking op het geheugen. Ook schijn je meer alert te zijn als je MUNTTHEE hebt gedronken.

*KNOFLOOKGEUR VERDWIJNT*
Na het eten van knoflook heb je de dagen erna nog last van de kater die hieruit voortkomt. Met name de geur die uit je mond komt is erg hinderlijk. Drink daarom na een maaltijd met knoflook een kop sterke MUNTTHEE.

*MONDVERZORGING*
Krachtig spoelen met sterke MUNTTHEE of het kauwen op enkele blaadjes helpt ontstekingen van het tandvlees en tandbederf te voorkomen.

Als we jullie nu nog niet hebben kunnen overtuigen... MUNT (MUNTTHEE) is reuze gezond en lekker :-)

LIEFS vanuit ons KLEINE GRONINGSE HUISJE...