woensdag 14 december 2016

Het nieuwe KIPPENHOK


Omdat we tijdelijk elders gaan wonen (voordat we op onze eindbestemming gaan komen) moeten onze Wyandotte-kippen afscheid nemen van de benedenverdieping van de oude KIPPENFLAT :-( 

De oude KIPPENFLAT zien jullie HIERBOVEN op de foto's!

De oude KIPPENFLAT bevond zich namelijk enigszins bevestigd in de garage. Ook omdat dit hok niet meer in goede staat bleek te zijn moest het worden afgebroken.

Dus is er recentelijk een nieuw losstaand KIPPENHOK aangeschaft. Jullie zien HIERONDER trouwens foto's van het nieuwe nachthok. Een losse ren kan hier nog aan worden bevestigd.

Ook staat er NOG een oud los nachtverblijf buiten. Hier slapen de kleine Cochien-kippen 's nachts in. Zij woonden voorheen op de tweede verdieping van de KIPPENFLAT. Maar deze tweede woonlaag is enige tijd geleden al afgebroken. Overdag scharrelen de dames in de kas en in de nacht slapen ze veilig in het losstaande huisje.

Voor nu moeten de Wyandotte-kippen daar ook aan gaan geloven. Zij hebben een nieuw eigen nachtverblijf gekregen. 

Kort samengevat...
De 6 kippendames en meneer de Haan zijn klaar om te gaan VERHUIZEN :-) Deze losse hokken kunnen we gemakkelijk oppakken en verhuizen. Maar zoals echte kippenkenners onder ons ook wel weten, kippen houden niet zo van veranderingen :-( 

En nu maar hopen dat ze het uiteindelijk toch zullen gaan waarderen! 

LIEFS vanuit ons KLEINE GRONINGSE HUISJE...