dinsdag 31 mei 2016

Eenmaal THUIS en het PLAATSJE


Eenmaal THUIS zagen we dat er in die paar dagen van afwezigheid een heleboel was veranderd! De warmte had een ware metamorfose veroorzaakt. 

Zo was de winterprei van het vorige seizoen plots doorgeschoten. Die werd snel afgeknipt en in een kan op het PLAATSJE gezet. Het is immers heerlijk om zoveel als mogelijk weer te gebruiken, te hergebruiken of een nieuwe bestemming te geven. Weggooien doen wij hier niet zo snel. 

Ook zien jullie op het PLAATSJE de kleine boompjes staan, die hebben we destijds gratis gekregen van een bouwmarkt na kerst. Zijn ze niet schitterend, ze maken het plaatsje net even groener. En dat hebben wij (en de vogeltjes) maar al te graag :-) Groen, groener, groenst... 

En ook dit jaar heeft de vrouw des huizes weer heel veel bloemen (gele afrikaantjes, asters, geraniums, strobloemen, margrieten, vlambloemen/phlox, zonnebloemen enzovoort) zelf opgekweekt vanuit zaad. Het is een voordelige manier om veel bloei om je heen te vergaren. Het enige nadeel is dat de bloei zelf wat langer op zich laat wachten. Planten die je koopt in de winkels zijn in de winter al opgekweekt in verwarmde kassen, deze staan een stuk eerder in bloei.

Maar wij hebben geduld! Zie die gezellige geraniums nu eens met hun mooie zachte blaadjes. Hier en daar zit er een beschadiging op door de hagelbuien van enige tijd geleden. De bloemen komen nog, wacht maar af :-)  

LIEFS vanuit ons KLEINE GRONINGSE HUISJE...

maandag 30 mei 2016

TERUGBLIK 10: En er waren GELE KOOLZAADVELDEN


Aan alles komt een einde, helaas eindigde onze mini-vakantie bij de Duitse buren ook veel te snel. En hoe dichter we bij ons KLEINE GRONINGSE HUISJE kwamen, des te meer GELE KOOLZAADVELDEN we zagen. Dit is trouwens zo'n volmaakt geel veld "precies" op de grens met Nederland. 

De foto's zijn gemaakt in de CHARLOTTENPOLDER, een geliefde plek van ons beiden. Het is de plaats waar wind en wolkenluchten je iedere keer weer doen verbazen. We maakten hier een laatste vakantie-stop om een lekkere lunch te nuttigen.

De bijenkasten in de verte beloven ook veel goeds... Mmm, KOOLZAADHONING :-) 

LIEFS vanuit ons KLEINE GRONINGSE HUISJE...  

zondag 29 mei 2016

Lieflijke BEMOEDIGINGEN op ZONDAG (2)


In de "grote-mensenwereld" gaat het er soms hard aan toe... We mogen er vooral niet oud uitzien en in leeftijd moeten we uiteraard heel lang meegaan :-)

Een barst, een litteken, een kneuzing, ziekte, of neem nu een gerimpelde huid; het mag niet in de "grote-mensenwereld"! We moeten immers gewoon doorgaan en jong blijven. Ook de reclamewereld verteld ons dit maar al te graag...

En weet je wat zo heerlijk is aan God? Je mag zijn wie je bent, jong of een beetje er tussenin. Zo fris als een groen blaadje of verouderd als een VERDORDE BLOEM.

JE MAG ER ZIJN!

In goede en blijde tijden;
HIJ IS ERBIJ! 
In droevige en eenzame tijden;
HIJ ZAL JE DRAGEN! 

Zijn liefde en zorg worden er niet minder om, in wat voor toestand je ook verkeerd. Pfff... dat is een opluchting :-)

JESAJA 46 VERS 4
Tot uw ouderdom toe zal Ik dezelfde zijn,
ja, tot uw grijsheid toe zal Ik u dragen;
Ik heb het gedaan en Ik zal u opnemen,
Ik zal dragen en redden.

LIEFS vanuit ons KLEINE GRONINGSE HUISJE...

zaterdag 28 mei 2016

TERUGBLIK 9: Aan het WATER (WEZER)


Aan het WATER is het altijd genoeglijk, neem nu dit plekje aan de Duitse rivier de WEZER eens... Kabbelende golven werkten therapeutisch uit en het mooie weer was een rijke zegen!

De boten die ons kwamen vergezellen waren indrukwekkend. Het is een leven op zichzelf die scheepvaart. Na een poosje heerlijk turen over het WATER mocht de barbecue aangestoken worden. We hebben zelden op zo'n mooi plekje gekookt :-)

LIEFS vanuit ons KLEINE GRONINGSE HUISJE...    

vrijdag 27 mei 2016

TERUGBLIK 8: WANDELEN op het Duitse platteland


Ook maakten we een heerlijke KOEIEN-WANDELING tijdens de paar dagen VAKANTIE die we vierden. In een vorig berichtje lieten we jullie ons onderkomen al zien. Manlief legde de wandeling vast met zijn GPS-APPARAAT. 

Wapel en Jade Wandeling

 
En de vrouw des huizes fotografeerde de zomerse sfeer tijdens deze avondwandeling vol met koeien.

Al wandelend de dag uit werd er een waardevolle herinnering geschreven daar op het Duitse platteland...

LIEFS vanuit ons KLEINE GRONINGSE HUISJE...

donderdag 26 mei 2016

TERUGBLIK 7: Een paar dagen OP VAKANTIE
Op 9 mei kregen we officieel een week VAKANTIE. En niet geheel onbelangrijk... we mochten daarvan zelfs een paar dagen OP VAKANTIE gaan! Wat een vreugde :-)

De voorpret was groots en het bleek nog zomers warm weer te worden ook. Langer weg gaan is hier bijna geen optie door de moestuin en de tientallen kweekjes en stekjes. Onze buurman nam de zorg op zich voor de kippen, dat is heel lief van hem!

Dus pakten wij onze biezen en verbleven een paar dagen (niet ver van huis) bij onze Duitse buren. Slechts op een uurtje rijden van huis sliepen we op het platteland richting de Duitse kust. Het bleek een speciaal plekje te zijn, voor de liefhebbers dan zeg maar. Voor hen die gemaaid gras en loeiende koeien kunnen waarderen is dit het paradijs :-)

Ons onderkomen was gesitueerd bij/in een voormalige boerderij met een opgang door een immense oude staldeur. De sfeer was bijzonder genoeglijk. Het had meer iets weg van noord Frankrijk dan van noord Duitsland. De gastvrouw had het geheel met veel sfeer aangekleed. Een snorrende poes en een balkende ezel mochten natuurlijk niet ontbreken. Ook al was het kort, we hebben hier echt enorm genoten!

Graag nemen we jullie even mee in en rondom het onderkomen van deze dagen via een foto-tour :-)

LIEFS vanuit ons KLEINE GRONINGSE HUISJE...