zondag 31 juli 2016

Lieflijke BEMOEDIGINGEN op ZONDAG (11)

Dat deze ZONDAG je mag BEMOEDIGEN door een stukje genadevolle muziek. Een lied waarin aanbidding en overwinning centraal mogen staan door de naam boven alle namen. Geprezen zij de naam van JEZUS!

BE BLESSED lieve mensen...zaterdag 30 juli 2016

DRUIVEN in beeld

Ieder jaar brengen wij onze DRUIVEN in beeld! De verschillende fasen zijn reuze interessant om te volgen. Voor dit moment zijn er al best aardig wat leuke trosjes ontwikkeld. Maakte onze DRUIF in den beginne eerst nog een akelig virus door, is ze na een stevige snoei (ontdaan van ziek blad) nu weer helemaal terug op kracht.

Dit is trouwens onze oudste DRUIVENRANK. Wij vinden dat zo'n DRUIF naast heerlijke vruchten ook zoveel sfeer brengt in de tuin. In dit geval op het intieme terras tussen buurmans perenboom en onze glazen kas.

We zijn benieuwd hoe de trossen zich verder gaan ontwikkelen... :-)

LIEFS vanuit ons KLEINE GRONINGSE HUISJE...        

vrijdag 29 juli 2016

Een klein bosje LATHYRUS


Ook pronkt er een klein bosje PRONKERWTEN-BLOEI op de tuintafel (en in de keuken) :-) Ze komen van de Hof van genade en ze ruiken hemels! Het kleine kannetje met kleurrijke bloei verhuisd gewoon met ons mee. Als we buiten zitten genieten we er buiten van, eenmaal binnen willen we er natuurlijk ook geen moment van missen.

Samen met een paar COSMEA-BLOEMEN is het zo'n leuk bont bosje...

LIEFS vanuit ons KLEINE GRONINGSE HUISJE...     

donderdag 28 juli 2016

BOEKET van eigen bodem


Zie hier nu eens... een emmer vol met verse BLOEMEN van eigen bodem. Die trouwens nu nog niet allemaal in volle bloei staan. Dat moment gaat nog komen :-)

Het BOEKET bestaat uit: asters, hortensia, sedum / hemelsleutel en strobloemen. Vooral de strobloemen zijn heel bijzonder! Ze knisperen zo mooi als je er met je vinger langs strijkt. Je kunt deze bloemen heel goed drogen. We hebben ze dit jaar voor het eerst.

En nu nog even geduldig wachten tot alle knoppen open zijn gegaan :-)

LIEFS vanuit ons KLEINE GRONINGSE HUISJE... 

woensdag 27 juli 2016

Moestuin - ACHTERTUIN


Toen wij hier net woonden begonnen we een moestuin achter ons KLEINE GRONINGSE HUISJE. Tegenwoordig wordt de moestuin op het land hier even verderop gehouden. Daarom is het de laatste maanden in onze ACHTERTUIN allemaal behoorlijk veranderd.

De houten bakken zijn weggehaald, maar ook alles wat praktisch gezien noodzakelijk was om hier te moestuinieren. Zodoende is er een gezellige tuin om in te ontspannen gecreëerd. En dat is uiteraard ook heel fijn :-) 

LIEFS vanuit ons KLEINE GRONINGSE HUISJE...       

dinsdag 26 juli 2016

Uiteraard zijn er ook PAARSE BONEN


Uiteraard ja! Er zijn natuurlijk ook PAARSE BONEN dit jaar :-) En die vonden het nodig om plots ook driftig op stoom te komen. Ze staan mooi te zijn naast de ASTERS, daar zijn we trouwens ook heel blij mee. Deze kleurrijke bloemen staan bijzonder stevig op hun dikke stengels. Die knakken echt niet zomaar om bij een beetje wind.

Na het plukken van de PAARSE BONEN waren mijn handen ook paars geworden. Als je deze PAARSE BONEN gaat koken (blancheren) worden ze gewoon weer groen :-)

Dus voor alle boeren onder ons die geen kennis hebben van PAARSE BONEN,  je kunt ze hen gerust voorschotelen. Die schuiven ze voorzeker met een gerust hart naar binnen. Want... 

WAT DE BOER NIET KENT DAT EET HIJ NIET... :-) 

LIEFS vanuit ons KLEINE GRONINGSE HUISJE...  

maandag 25 juli 2016

GELE BONEN uit de Hof van genade


De GELE BONEN op het land (Hof van genade) waren plots in grote getale "klaar" :-) Ooo en wat zijn die toch lekker! De zacht zoete smaak geeft deze soort een extra bonus. Zodoende werd er geplukt en geplukt...

Uiteraard aten we dezelfde avond nog GELE BONEN :-) De rest mocht geblancheerd en wel in de vriezer belanden. Sperziebonen hoef je slechts 2 minuten te koken (blancheren), daarna moet je ze goed afkoelen met ijskoud water voordat ze in de vriezer bewaard kunnen worden.

Op het land laten de appelbomen hier en daar ook wonderlijk mooie vruchten zien. En zien jullie de volheid van al de tinten groen bij elkaar? Dat heb je alleen deze tijd van het jaar, eerder is nog niet alles volgroeid. Later in het seizoen krijg je alweer te maken met de aftakeling.

LIEFS vanuit ons KLEINE GRONINGSE HUISJE...        

zondag 24 juli 2016

Lieflijke BEMOEDIGINGEN op ZONDAG (10)


Wederom delen wij deze zondag een bemoedigend stukje uit een klein boekje (folder) van:
CROSS LIGHT MEDIA
Geschreven door:
WILKIN VAN DE KAMP EN ANDEREN
Titel boekje (folder):
HOE BEHOUD IK MIJN VRIJHEID?

Allereerst hebben we voor jullie een fijne BEMOEDIGING door middel van een krachtig citaat om de komende week in te gaan wandelen...

ONS LEVEN IS ZEKER IN GODS HAND,
ONS LEVEN HOUDT DANKZIJ JEZUS STAND.
VANDAAG EN MORGEN,
BEN IK GEBORGEN,
VOLKOMEN VEILIG IN GODS HAND

God verheugt zich... als jij leert wandelen in geloof! Er is geen klein kind dat leert lopen zonder te vallen. Natuurlijk wil God je leren de geestelijke wapenrusting aan te doen om staande te blijven in dit leven. Het leven van ons mensen is nu eenmaal niet altijd even eenvoudig. Hoe de geestelijke wapenrusting precies in elkaar zit  kun je vinden in het Bijbelboek EFEZIERS 6 VERS 13 t/m 18.

Maar Hij wil ook dat je opgroeit en volwassen wordt in Jezus Christus. Hij wil dat je een geestelijk mens bent, waardoor Hij Zijn heerlijkheid kan openbaren. Hij wil je handen oefenen voor de strijd van het leven en Hij is bezig dat te doen. Maar laten we een onbezorgd geloof kennen; wees niet bang! Hij leert en onderwijst ons. De Bijbel zegt:

ROMEINEN 8 VERS 37
In dit alles zijn wij meer dan overwinnaars door Hem, die ons heeft liefgehad. Want ik ben verzekerd dat niets ons kan scheiden van de liefde van God, welke is in Christus Jezus, onze Here.