vrijdag 30 september 2016

Nieuw Zeelandse SPINAZIE


Nu het land verkocht is kunnen we weinig VERSE GROENEN meer eten. Maar toch kunnen we jullie met een lach op ons gezicht onze Nieuw Zeelandse SPINAZIE laten zien :-) Die eten we namelijk nog altijd vers vanuit de kweekbak op het plaatsje...

Wij zijn echt dol deze ietwat eigenwijze SPINAZIE. Eerst groeit hij zeer traag. En als je denkt dat het niet meer gaat komen... Gaat hij los!

Het grote verschil met de wel bekende SPINAZIE is dat die in de zomer alleen maar doorschiet. Maar daar heeft deze Nieuw Zeelander geen last van. Eenmaal op dreef kun je je echt ziek eten aan de bergen met groene knapperige blaadjes die hij dapper blijft produceren. 

Wat een blessing! We hebben geen land met een moestuin meer, maar nog wel VERSE SPINAZIE :-)

LIEFS vanuit ons KLEINE GRONINGSE HUISJE... 

donderdag 29 september 2016

"OUTDOOR-IRONING"


Hoe hip kan het klinken... "OUTDOOR-IRONING" wordt de nieuwe trend lieve mensen :-) Zo wordt zelfs STRIJKEN nog leuk. Als het weer het toelaat is het een genot om dit klusje in de buitenlucht te klaren. En het is nog fijner als het zonnetje zich van haar beste kant laat zien :-)

Bijkomend voordeel is dat onze huid via zonlicht (ook al schijnt ze niet fel) helpt om de waardevolle VITAMINE CALCIFEROL (D) aan te maken. En die helpt ons weer om het immuunsysteem aan te sterken zodat we minder snel ziek worden.

Geweldig toch, dat "OUTDOOR-IRONING" :-)

LIEFS vanuit ons KLEINE GRONINGSE HUISJE...

woensdag 28 september 2016

Kennis maken met de GOUDBES


Hier is ze dan... De GOUDBES * PHYSALIS PERUVIANA*... Oftewel de ANANASKERS, INCABES, KAAPSE KRUISBES of KAAPSE GOUDBES :-) Aangenaam kennis te maken!

Misschien kennen jullie deze bessen al heel lang. Maar de meesten zullen ze niet dagelijks eten.

Ze worden nog wel eens voorgeschoteld in restaurants om een bord mooi op te maken. Veel mensen laten ze dan gewoon liggen; zouden ze denken dat het ter decoratie is?

Ze groeien veilig in een schattig lampionnetje. En tegen de tijd dat ze rijp zijn droogt het jasje in en verschrompeld. De bes valt af en je kunt ze vanaf dat moment heerlijk oppeuzelen. Weliswaar zonder omhulsel, alleen de bes is eetbaar. Toch zorgt het verschrompelde jasje voor de optimale bescherming, ook als ze nog even afgevallen en wel op de grond liggen.

Wij hebben ze hier in de achtertuin staan. De smaak lijkt in eerste aanleg ietwat vreemd, maar even daar doorheen gebeten zijn ze echt bijzonder aangenaam om te eten :-) 

Eten jullie wel eens GOUDBESSEN? 

LIEFS vanuit ons KLEINE GRONINGSE HUISJE...


dinsdag 27 september 2016

ZONNEBLOEMEN-zegen


Vorige week stonden er hier ZONNEBLOEMEN op de keukentafel en in de gang. Wow, wat waren ze schitterend! We kijken nog heel even terug via een paar plaatjes.

ZONNEBLOEMEN passen zo geweldig mooi bij de door ons zo geliefde Engelse cottage-style. Omgeven door een beetje oud en een beetje nieuw vormden ze een aangenaam rustpunt voor de ogen.

Wat hebben we van ze genoten :-)

LIEFS vanuit ons KLEINE GRONINGSE HUISJE...

maandag 26 september 2016

Een WEEKEND van gedenken


De OUDERS van Marcel mochten dit WEEKEND hun 45-jarig HUWELIJK gedenken en vieren. Daarom boekten ze een vakantiehuisje op een prachtig vakantiepark in Leersum. De bosrijke omgeving er omheen is werkelijk schitterend! Wat een genot als je daar een poosje mag verblijven...  

We hadden het fijn samen. We wandelden, we snoepten iets lekkers bij de koffie & thee. Maar we aten ook pannenkoeken en soep :-) En het weer was overweldigend mooi...

Het was bijzonder om op deze plek te mogen gedenken. We hopen van harte dat pa, ma en Irene de komende dagen hier ook nog heerlijk mogen genieten!

LIEFS vanuit ons KLEINE GRONINGSE HUISJE...  

zondag 25 september 2016