maandag 31 oktober 2016

WANDELEN bij de Duitse POLDERS & DIJKEN


De vaste lezers zullen inmiddels wel weten dat wij graag te vinden zijn in de Groningse POLDERS :-) Het is een gebied naar ons hart! Maar net even 1 been over de grens lopen die Groningse POLDERS dus over in de Duitse POLDERS. In feite is dit hetzelfde gebied, slechts de grens doet je vertellen dat je in het buitenland bent beland.

Dus wandelden we dit keer in Duitsland. We klommen op de Duitse DIJKEN en genoten van de rust en de magnifieke vergezichten. Tijdens een deel van de wandeling werden we zelfs vergezeld door een groep koeien :-) Gezellig hoor...

Voor vogelliefhebbers is dit gebied helemaal het einde. Je hoort ze echt overal! Al wil dat natuurlijk niet zeggen dat je ze ook overal te zien krijg. Ze kunnen zich hier namelijk als de beste verstoppen in de kwelderrijke POLDERS :-)

LIEFS vanuit ons KLEINE GRONINGSE HUISJE...

zondag 30 oktober 2016

Lieflijke BEMOEDIGINGEN op ZONDAG (21)


Voel jij je alle dagen GELIEFD, gewaardeerd en waardevol?

Laten we eerlijk zijn... Misschien voel je dat niet alle dagen even sterk. Daarom willen wij je vandaag BEMOEDIGEN met een liefdevol knipoogje van hierboven...

ER IS IEMAND DIE VAN JE HOUDT: GOD 

LIEFS vanuit ons KLEINE GRONINGSE HUISJE...

zaterdag 29 oktober 2016

HEIMWEE van TOON HERMANS


HEIMWEE

Alles is heimwee
wolken en water
alles is heimwee
naar vroeger - naar later
vroeger is over
later een ster
gisteren is oud
en morgen nog ver

TOON HERMANS

vrijdag 28 oktober 2016

EINDE in zicht: GULDENROEDE


Het is KLAAR met de grote bos GULDENROEDE, het einde is in zicht gekomen. Na een overweldigende gele bloemenzee die als nectar-station functioneerde zijn de inmiddels bijna verhoutte stelen afgesneden.

Sommigen beweren dat je de GULDENROEDE in het voorjaar moet afsnijden, anderen beweren dat het zowel in het najaar als in het voorjaar kan. Wij snoeien ze al jaren rond deze tijd. En de zomer erna was daar altijd weer een overweldigende gele bloemenzee. Voor ons was dat dus "het bewijs" dat het prima kan in het najaar.

Voorheen legden wij de bos met takken in een hoek van de tuin neer. Om zodoende een schuilhaag en winteronderkomen te creëren voor luie wintergasten :-)

Dit jaar ruimen we de boel grondig op. Dat heeft meer te maken met onze toestand, we willen de tuin momenteel ietwat netter houden dan anders.

Toch is het wel een beetje een treurig gezicht; van een tuin met grote wuivende pluimen naar een tuin die "kaal" is :-( Maar... met de wetenschap dat ze terug komen. En wel in grote getale. Wees daar maar zeker van bij de GULDENROEDE!

LIEFS vanuit ons KLEINE GRONINGSE HUISJE... 

donderdag 27 oktober 2016

Het verhaal van ons GRONINGSE HUISJE (2)


Afgelopen dinsdag verhaalden wij jullie al over het feit dat ons huis verkocht is "ONDER VOORBEHOUD VAN FINANCIERING". 

Dat wil zeggen dat de koper en de bank rondom de tafel zitten. De bank geeft na 6 tot 8 weken zijn advies af. Het zijn SPANNENDE TIJDEN voor ons...

Daarom leek het ons leuk om ons huis nog een keer in beeld te brengen voordat het doek definitief valt. Vandaag wandelen we door de WOONKEUKEN... :-) 

KIJKEN JULLIE MEE?
LIEFS vanuit ons KLEINE GRONINGSE HUISJE...  

woensdag 26 oktober 2016

POMPOENMOES met chili con carne


Wij zijn hier dol op chili con carne. Hieronder staat een voortreffelijk recept hoe wij het hier regelmatig eten. Sowieso is de hele website van deze inspirerende vrouw de moeite waard om eens aandachtig te bekijken. De heerlijke recepten doen een mens watertanden... :-)

http://uitpaulineskeuken.nl/2012/11/chili-con-carne.html

Maar wij hebben tijdens de POMPOENTIJD een verandering aangebracht in de traditionele manier van chili con carne bereiden. Door een vaste vlezige POMPOEN (butternut of red kuri) zo'n 15 minuten te stoven in een bodempje water wordt deze snel zacht en gaar. Pureer het geheel tot een zijdezachte gladde moes. Breng de moes op smaak met wat chilipeper en een snuf zout. Voeg de op smaak gebrachte POMPOENMOES vervolgens toe aan de reeds bereide chili con carne. Het eindresultaat is een dikke overheerlijke zoet/pittige saus met peulvruchten.

Wij eten dit gerecht ook vaak met tuinbonen of doperwten uit de moestuin (vriezer) in plaats van met chilibonen. Dat smaakt trouwens ook heel goed :-)

LIEFS vanuit ons KLEINE GRONINGSE HUISJE...    

dinsdag 25 oktober 2016

Het verhaal van ons GRONINGSE HUISJE (1)


We hebben jullie enige tijd geleden betrokken in het feit dat ons GRONINGSE HUISJE te koop staat. Op dit moment kunnen we jullie melden dat er een koper aan het werk is om de financiering rond te krijgen. Dat betekent dat diegene met de bank in de weer is om het huis te kunnen kopen. "ONDER VOORBEHOUD VAN FINANCIERING" noemt men dat. En de Nederlandse bank neemt daar de tijd voor zullen we maar zeggen; gemiddeld zo'n 6 tot 8 weken.

Het zijn spannende tijden... Maar die horen ook bij het verhaal van ons GRONINGSE HUISJE. Uiteraard houden wij jullie op de hoogte!

Daarom vandaag een ietwat andere blog met een dubbele bodem. We nemen nog maar eens een kijkje in het VOORHUIS. Het zou zo maar kunnen zijn dat deze ruimte binnenkort leeg geruimd gaat worden. Uiteraard moeten we ook nog even geduld oefenen tot we 100 % zekerheid hebben. Voor alles is een tijd lieve mensen... 

KIJKEN JULLIE MEE?

LIEFS vanuit ons KLEINE GRONINGSE HUISJE...  

maandag 24 oktober 2016

Warme VOETEN


Het klinkt een beetje vreemd om in een Duitse SUPERMARKT (LIDL) schoenen te kopen... Dat was uiteraard ook niet de bedoeling, want daar kwamen we ten slotte niet voor. We kwamen voor dat degelijke boodschappenlijstje met kalkoenfilet en sinaasappelsap :-)

Maar stel je eens voor... Het wordt winters koud en de ijsberen wandelen voorbij, dan wordt een mens toch diep gelukkig van dit soort laarsjes :-)

Aan de buitenzijde hebben de laarsjes een laagje leder van koeien en de binnenkant is bekleed met echte wol van schapen. Dat levert voorzeker WARME VOETEN op! En dat voor een heel zacht prijsje :-)

LIEFS vanuit ons KLEINE GRONINGSE HUISJE...   

zondag 23 oktober 2016

Lieflijke BEMOEDIGINGEN op ZONDAG (20)


Dit is een VERVOLG op ons bericht van VORIGE WEEK ZONDAG...

Jullie konden lezen dat JEREMIA tot God in gebed ging met een groot vertrouwen. En wat denken jullie wat er toen gebeurde? God antwoordde JEREMIA terug! Vandaag tonen we jullie de woorden die JEREMIA kreeg...

JEREMIA 32 : 26 & 27
Toen kwam het woord van de HEERE tot JEREMIA:
Zie,
Ik ben de HEERE,
de God van alle vlees.
ZOU OOK MAAR IETS VOOR MIJ TE WONDERLIJK ZIJN?

We hopen dat deze woorden van BEMOEDIGING jullie afgelopen zondag mochten opbouwen in geloof, zoals JEREMIA ons dat leerde. En mogen de woorden van vandaag jullie als een antwoord zijn op al jullie eigen gebeden! Heb "VERTROUWEN" lieve mensen. 

ZOU OOK MAAR IETS VOOR MIJ TE WONDERLIJK ZIJN?

...zegt God vandaag ook tegen jullie...

LIEFS vanuit ons KLEINE GRONINGSE HUISJE...

zaterdag 22 oktober 2016

TONEEL-uitvoering


We hebben een heuse VOORSTELLING in de achtertuin... Het TONEELSTUK draagt de titel: "HERFSTKLEUREN". Ik zou zeggen... Wees er snel bij, want haar doek valt snel!

Ook dit jaar zijn de kleuren en geuren weer fenomenaal! Het is een genot voor de zintuigen en een feest voor hen die er oog voor hebben.

Ook hebben we weer tijdelijke gasten over de vloer. Het zijn de stekelige vrienden die rondzwerven in het afgevallen bladerschoon. Vooral in de avond gaan onze egel-vrienden op stap, je hoort ze scharrelen en peuzelen. Kennelijk is hier voedsel genoeg te vinden?

Wij zwaaien af met een HERSTIGE GROET...

LIEFS vanuit ons KLEINE GRONINGSE HUISJE...